Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Svěží mrkvový dort

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Svěží mrkvový dort

85 min 55 min Střední 16 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

290 kcal 8g Bílkoviny 19g Tuky 21g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, skorice, muskatovy-orisek, vlasske-orechy, vanilkovy-extrakt, vejce, kokosovy-olej, bily-jogurt, med, mleko, mrkev, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Do větší mísy prosejte špaldovou mouku s práškem do pečiva a skořicí.

Přidejte mletý muškátový oříšek, vlašské ořechy, špetku soli a promíchejte.

V jiné míse smíchejte vanilkový extrakt, vejce, kokosový olej, jogurt, med a mléko.

Obsah obou míst spojte za přidávání najemno nastrouhané mrkve.

Kulatou formu (⌀ 20 cm) vystelte pečicím papírem a přilijte vzniklé těsto.

Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby při teplotě 165–175 °C na 50–55 minut.

Zabodnutím špejle do těsta vyzkoušejte, zda je upečené – pokud je špejle po vytažení z těsta suchá, můžete korpus vyndat z trouby.

Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.

Mezitím vyšlehejte tvaroh společně se smetanovým sýrem a medem.

Vychladlý korpus rozřízněte a potřete ½ polevy.

Druhou ½ polevy rozprostřete na vrch dortu a podávejte.

Poznámky

Z uvedeného receptu můžete rovněž připravit i muffiny. Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte zapéct na 30–35 minut. Upečené muffiny nechte chvíli vychladnout a poté pomažte připravenou polevou.