Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Švestková omáčka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Švestková omáčka

25 min 10 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

35 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 8g Cukry

Suroviny

svestky, vinny-ocet, cesnek, chilli, zazvor, pernikove-koreni, sul, voda

Instrukce

V hrnci smíchejte vypeckované švestky, vinný ocet, utřený česnek, chilli, nastrouhaný zázvor, perníkové koření a sůl.

Výslednou směs opékejte 4 minuty na mírném plameni.

Poté zvyšte plamen na střední stupeň, přilijte do hrnce 400 ml vody, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 10 minut.

Po uvedené době zkontrolujte, zdali již švestky stačily změknout natolik, aby se daly snadno rozmixovat. Pokud vám stále připadají příliš tuhé, přilijte do hrnce dalších 200 ml vody a vařte ještě 5 minut.

Až švestky dostatečně změknou, hrnec odstavte a směs uvnitř nechte vychladnout (potrvá to přibližně 10 minut). Následně celý obsah hrnce rozmixujte dohladka.

Hotovou omáčku skladujte v lednici, kde vám vydrží přibližně 1 týden.