Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Švédský sypaný koláč

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Švédský sypaný koláč

110 min 50 min Snadné 9 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

432 kcal 17g Bílkoviny 20g Tuky 42g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, med, kyprici-prasek, maslo

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C a připravte si pečicí formu (21 cm × 21 cm).

Pro přípravu těsta si ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, med, kypřicí prášek do pečiva a máslo pokojové teploty. Vzniklé těsto by se mělo podobat klasické drobence na koláče. Na spodek připravené pečicí formy nasypte ½ až ¾ těsta a zatlačte jej rukou nebo spodkem skleničky dohladka.

Na tvarohový krém si ve větší míse smíchejte tvaroh, vejce a kůru z citronu. Vše vymíchejte dohladka a poté přimíchejte rozinky. Vzniklý krém nalijte na uhlazené těsto v pečicí formě a navrch rozdrobte zbylé těsto.

Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 50 minut (nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá křupavá vrstva).

Upečený švédský sypaný koláč nechte zcela vychladnout a poté jej nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.