Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sváteční kuřecí roláda s sušenou šunkou, parmazánem a špenátem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sváteční kuřecí roláda s sušenou šunkou, parmazánem a špenátem

120 min 90 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

219 kcal 33g Bílkoviny 7g Tuky 4g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, olivovy-olej, spenat, voda, kureci-maso, susena-sunka, parmazan, kureci-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).

Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Poté si nachystejte větší pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile

bude rozpálený, nasypte do pánve cibuli a česnek a restujte 2–3 minuty. Následně přidejte baby špenát, osolte, opepřete, podlijte vodou a 1 minutu poduste. Poté plamen vypněte a směs ponechte v pánvi.

Nyní si začněte připravovat roládu. Nachystejte si 2 pláty alobalu (každý o rozměrech 60–70 cm × 29 cm) a položte je na pracovní plochu kratšími stranami směrem k vám tak, aby se 10 cm vzájemně překrývaly – vznikne tedy 1 plát o rozměrech 60–70 cm × 48 cm s kratší stranou směrem k vám. Do jeho střední části vodorovně rozprostřete kuřecí prsa do souvislé vrstvy (15–20 cm od spodního i horního okraje alobalu ponechte volných) a maso osolte a opepřete. Na ½ masa rozprostřete špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládejte sušenou šunku a vše posypte parmazánem.

Poté celý plát masa srolujte zleva doprava, vzniklou roládu zatočte do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhněte a zahněte. Roládu dejte do zapékací nádoby, podlijte vývarem a pečte 60–65 minut při 185–190 °C.

Po uplynutí uvedeného času roládu vyjměte z alobalu, teplotu v troubě zvyšte na 220–225 °C a pečte ještě 15–20 minut.

Jakmile bude mít roláda lehce zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby a podávejte