Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sushi s quinoou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Sushi s quinoou

30 min 15 min Střední 4 porce

Japonské sushi patří mezi speciality, které jsou však u nás již běžně dostupné a také běžnou součástí jídelníčků mnoha z nás. Někteří labužníci si sushi dokonce připravují sami doma. Pokud jste výrobu domácího sushi ještě nezkoušeli, máte tu pravou příležitost. Náš recept je navíc obohacen o černou quinou místo rýže. Nezní to lákavě?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

234 kcal 14g Bílkoviny 10g Tuky 23g Cukry

Suroviny

quinoa, cervena-repa, losos, okurka, smetanovy-syr, morska-rasa, sul

Instrukce

Quinou alespoň 2× properte ve studené vodě a poté dejte vařit do hrnce podle návodu na obalu. Řepu, lososa i okurku omyjte a nakrájejte na stejně dlouhé tenké nudličky.

Uvařenou quinou nechte vychladnout a poté ji smíchejte se smetanovým sýrem a špetkou soli.

Na kuchyňský pult připravte balicí rohož. Řasu nori na ni položte lesklou stranou dolů. Do ⅞ délky řasy natřete vrstvu quinoy se smetanovým sýrem o výšce cca 3 mm. Lžící quinou stlačte tak, aby byla po povrchu řasy rovnoměrně rozprostřená.

Na spodní stranu řasy naskládejte vždy 1 proužek lososa, řepy a okurky.

Řasu začněte rolovat od kraje s lososem, řepou a okurkou směrem k prázdné straně řasy. Svrchu trochu přitlačte, aby rolka držela pohromadě. Hotovou rolku poté na spoji přejeďte navlhčenou rukou.

Stejný postup opakujte i s dalšími 3 řasami.

Nakonec všechny 3 rolky nakrájejte ostrým nožem na cca 2 cm široké kousky a podávejte.

Poznámky

Pokud nemáte přístup ke kvalitnímu masu z lososa, použijte raději uzeného.