Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Štika v papilotě s cibulkou a chilli

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Štika v papilotě s cibulkou a chilli

35 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

387 kcal 35g Bílkoviny 7g Tuky 44g Cukry

Suroviny

jarni_cibulka, cervena-paprika, cesnek, mata, chilli-papricka, olivovy-olej, kvaskovy-chleb, citron, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Jarní cibulky očistěte, omyjte a rozkrojte napůl.

Červenou papriku nakrájejte na cca 2 cm široké proužky.

Filet ze štiky omyjte a nožem udělejte do kůže cca 0,5 cm hluboké zářezy.

Následně si oloupejte a prolisujte česnek, v misce ho smíchejte s nasekanou mátou a chilli papričkou a výslednou směsí naplňte jednotlivé zářezy ve filetu.

Nyní si nachystejte arch pečicího papíru, doprostřed umístěte filet a přidejte k němu rozpůlené cibulky a nakrájenou papriku.

Na závěr vše jemně posolte a následně filet se zeleninou uzavřete do papírové kapsy (tedy „papiloty“) – nejprve přes celou náplň přehněte jednu volnou stranu pečicího papíru a poté začněte podél celého obvodu náplně postupně přehýbat všechny volné okraje archu vždy směrem k náplni, abyste papilotu kolem náplně dobře utěsnili; až dojdete s přehýbáním na druhý kraj papiloty, můžete papír upevnit sešívačkou. Tímto stylem byste měli vytvořit balíček přibližně ve tvaru půlkruhu.

Připravenou papilotu dejte na plech, přemístěte do předehřáté trouby a pečte 18–20 minut při 180–190 °C. Mezitím si v pánvi na 1 lžičce olivového oleje opečte plátek chleba (postačí 1 minuta z každé strany na středním plameni) a následně si nasucho opečte polovinu citronu – stačí ji jednoduše položit řeznou stranou na suchou pánev a nechat ji opékat cca 1,5 minuty na středním plameni.

Ihned po upečení papilotu rozřízněte a pečenou štiku se zeleninou podávejte spolu s opečeným chlebem a citronem.