Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí steak s rozmarýnovými bramborami a houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hovězí steak s rozmarýnovými bramborami a houbami

75 min 35 min Náročné 2 porce

Tento recept doslova volá o to, abyste si ho připravili k romantické večeři. Zapalte svíčky, ztlumte světla a vychutnejte si tento pokrm.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

410 kcal 35g Bílkoviny 19g Tuky 23g Cukry

Suroviny

hovezi, brambor, cesnek, rozmaryn, olivovy-olej, repkovy-olej, cibule, zampiony, houby, tymian, vinny-ocet, sul, pepr

Instrukce

Pokud používáte sušené houby, dejte je večer předtím namočit do studené vody či jemně osoleného mléka.

Oba hovězí steaky nechte alespoň 30 minut v pokojové teplotě.

Brambory nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nasekaný rozmarýn a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut na 180 °C (dokud se na bramborách nevytvoří hnědé puchýřky).

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci másla. Maso mezitím osolte a opepřete a poté opečte cca 4 minuty z každé strany. Následně jej z pánve vyjměte a zabalte do alobalu.

Do pánve dejte druhou lžíci přepuštěného másla. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a restujte, dokud nezesklovatí (cca 1 minutu).

Přidejte houby, tymián a vinný ocet a restujte ještě 2 minuty.

Hotový steak nakrájejte na plátky. Podávejte s restovanými houbami a opečenými bramborami.