Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Steak se salátem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Steak se salátem

20 min 15 min Střední 4 porce

Rádi byste si pochutnali na lahodném steaku, ale stále nemůžete najít ten vhodný recept, jak ho připravit či dochutit? Jako vždy jsme tu pro vás. Zkuste tuto jednoduchou, ale za to výbornou úpravu tohoto pokrmu, ke kterému jsme zvolili pouze lehký salátek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

387 kcal 38g Bílkoviny 22g Tuky 4g Cukry

Suroviny

kmin, balzamiko-ocet, olivovy-olej, citronova-stava, salatove-listy

Instrukce

Troubu předehřejte na 100 °C.

Větší pánev s nepřilnavý povrchem rozehřejte na maximum. Poté sílu plamene zmírněte na střední a na pánev přidejte steak. Doba pečení steaku závisí na jeho tloušťce. Například 3 cm vysoký steak opékejte 3 minuty z každé strany a poté ho i s pánví přesuňte dopéct do předehřáté trouby. V troubě steak pečte 10 minut při 90–100 °C.

Na salát si nejprve připravte zálivku. V menší míse smíchejte mletý kmín s balzamikovým octem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Připravenou zálivku smíchejte ve větší míse se salátovými listy.

Hotový steak nakrájejte na tenké plátky, dochuťte solí a pepřem a každou porci podávejte s připraveným salátem.

Poznámky

Pokud chcete steak připravovat na grilu, platí stejné pravidlo jako pro přípravu na pánvi. Čím vyšší steak, tím delší doba pečení. Místo trouby ale na posledních 10 minut dejte steak na vnější stranu grilu, kde je nižší teplota a gril přiklopte.