Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špízy s jehněčím masem a halloumi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špízy s jehněčím masem a halloumi

20 min 5 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

490 kcal 34g Bílkoviny 16g Tuky 48g Cukry

Suroviny

kvaskovy-chleb

Instrukce

Jehněčí maso nakrájejte na 12 kousků o velikosti cca 3 cm a vložte do misky.

Následně si najemno nastrouhejte česnek, přidejte ho k nakrájenému masu společně s vinným octem a pepřem, misku zakryjte víčkem nebo potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny odležet do lednice. Po uvedené době misku přemístěte na pracovní plochu a zde ji nechte stát alespoň 30 minut, dokud se maso neohřeje na pokojovou teplotu.

Následně si v pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje, přidejte maso z misky a opékejte ho cca 1,5 minuty z každé strany na středním plameni. Po opečení maso přendejte do čisté misky, vezměte si halloumi a nakrájejte ho na 8 kostek o velikosti cca 2 cm.

Poté si připravte 4 špejle a začněte tvořit špízy – na každou špejli střídavě napichujte opečené maso a nakrájenýhalloumi, dokud na špejli nebudou celkem 3 kousky masa a 2 kousky halloumi.

Až dotvoříte špízy, opět si rozpalte pánev ve které jste předtím opékali maso (tentokrát však nasucho), a připravené špízy na ní opékejte 30–45 sekund z každé strany na vysokém plameni. Poté vypněte ohřev a špízy nechte ve stále horké pánvi „dojít“.

Na závěr si připravte salát. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte do středně velké misky. Poté si omyjte polníček a rukolu a obojí přidejte do misky společně s citronovou šťá vou, solí, pepřem a výhonky řeřichy a zelí. Nakonec do misky nahrubo natrhejte kopr a vše důkladně promíchejte.

Opečené špízy rozdělte na 4 talíře, přidejte k nim salát a kaž dou porci podávejte s 1 plátkem kvasového chleba.