Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špíz s cuketou a halloumi sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špíz s cuketou a halloumi sýrem

16 min 4 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

303 kcal 18g Bílkoviny 23g Tuky 6g Cukry

Suroviny

syr-halloumi, cuketa, rozmaryn, tymian, olivovy-olej, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si jednotlivé ingredience.

Sýr halloumi nakrájejte na kostičky (1,5 cm × 1,5 cm) a vložte do misky. Cuketu omyjte a osušte. Pomocí škrabky na brambory z cukety vytvořte tenké dlouhé plátky a přesuňte je do misky se sýrem.

Rozmarýn s tymiánem nasekejte najemno a spolu s olivovým olejem, solí a pepřem přidejte do mísy. Vše promíchejte.

Následně si připravte cca 8 špejlí o délce 25 cm. Na každou špejli napíchněte vždy kostičku halloumi a poté plátek cukety. Plátky cukety napichujte na špejli do tvaru „harmoniky“. Na každou špejli napíchněte celkem 3 kousky halloumi a 2 kousky cukety.

Jakmile máte všechny špízy připravené, vložte je na rozpálený gril a zprudka grilujte z každé strany 1–2 minuty. Ogrilované špízy přemístěte na talíř a podávejte pokapané šťávou z citronu.

Poznámky

Špízy můžete podávat jako rychlý a snadný předkrm nebo je doplnit o zeleninový salát a podávat jako hlavní chod.