Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátový nákyp se sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátový nákyp se sýrem

58 min 38 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

248 kcal 20g Bílkoviny 17g Tuky 4g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, tvrdy-syr, spenat, vejce, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si zapékací formu (20 cm × 10 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte a eidam nastrouhejte najemno.

Poté si ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vložte do pánve nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.

Následně do pánve přidejte prolisovaný česnek a rozmrazený špenát a vše opékejte další 3–4 minuty. Poté obsah pánve přendejte do větší mísy a zde ho smíchejte s nastrouhaným eidamem.

Nyní zpracujte vejce: Oddělte bílky od žloutků, žloutky vmíchejte do špenátové směsi a bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který následně také přimíchejte do špenátové směsi.

Obsah mísy dochuťte solí a pepřem a přemístěte do připravené zapékací nádoby. Nádobu vložte do trouby a směs pečte 25–30 minut při 180–185 °C.

Hotový nákyp rozdělte na 4 porce a podávejte.