Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

23 min 8 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

308 kcal 20g Bílkoviny 16g Tuky 20g Cukry

Suroviny

tvaroh, cesnek, pazitka, bazalka, mleko, spaldova-mouka, vejce, spenat, olivovy-olej, balkansky-syr, rukola, sul, pepr

Instrukce

Do menší uzavíratelné misky vložte tvaroh, najemno nastrouhaný česnek, najemno nasekanou pažitku a bazalku, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Misku uzavřete a dejte na chvíli stranou (nejlépe do lednice).

Do mixéru nalijte mléko, přidejte špaldovou mouku, vejce, baby špenát a sůl a vše důkladně rozmixujte do hladkého těsta.

Na pánvi (Ø 27 cm) rozehřejte pár kapek olivového oleje na středním plameni. Do rozpálené pánve vlijte část připraveného těsta, vytvořte tenkou palačinku a opékejte z každé strany 30 sekund na středním plameni. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto*.

Až budou palačinky hotové, vyndejte z lednice připravenou směs. Celou plochu každé palačinky potřete připravenou směsí a na každou přidejte nahrubo nadrobený balkánský sýr a rukolu.

Nakonec každou palačinku srolujte, přepulte a podávejte.

Poznámky

TIP: Palačinky můžete před podáváním nechat cca 1–2 hodiny odležet v lednici. *Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte

olivovým olejem.