Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátové palačinky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátové palačinky

55 min 40 min Snadné 10 kusů

Kdo by nemiloval palačinky? Toto jednoduché a vděčné jídlo většina z nás zná ve sladké variantě. Zkuste tentokrát verzi na slano. Překvapí vás nejen svěží zelená špenátová barva, ale i netradiční chuť. Hodí se jak na snídani, tak k večeři.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

119 kcal 8g Bílkoviny 8g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spenat, vejce, mleko, spaldova-mouka, sul, pepr

Instrukce

Všechny ingredience na těsto – listový špenát, vejce, sůl, pepř, mléko a mouku – přemístěte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka.

Těsto dejte stranou odležet a připravte si náplň.

Náplň připravíte smícháním tvarohu, nasekané pažitky, soli a 1 lžičky olivového oleje.

Náplň dejte vychladit do lednice a pusťte se do přípravy palačinek.

Odleželé těsto nalévejte naběračkou na rozpálenou pánev (Ø 20–25 cm); můžete použít olivový olej, ale palačinky lze opékat i nasucho.

Stačí, když budete každou palačinku opékat na mírném plameni pouze z jedné strany 3–3,5 minuty.

Opečenou palačinku poznáte tak, že se začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bublinky.

Kuřecí šunku nakrájejte na nudličky a pražte nasucho na pánvi zhruba 3–4 minuty.

Každou palačinku z pánve přemístěte na talíř, doprostřed palačinky naneste lžící připravenou náplň a vše posypte hráškem a praženou šunkou.