Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátové lívance s kukuřicí, žervé a rukolou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátové lívance s kukuřicí, žervé a rukolou

18 min 8 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

440 kcal 19g Bílkoviny 21g Tuky 42g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, spenat, sul, jedla-soda

Instrukce

Nejprve si opečte kukuřici: nasucho si rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte na ni kukuřici a opékejte ji 5 minut na středním plameni, aby lehce zezlátla. Mezitím si v misce smíchejte sýr cottage a žervé.

Následně si rozehřejte lívanečník (nebo pánev) s nepřilnavým povrchem, nachystejte si připravené těsto a upečte z něho lívance*: těsto nalijte po několika menších dávkách na rozpálený povrch a opékejte 1–2 minuty na středním plameni, dokud se od okrajů jednotlivých lívanců nezačnou tvořit větší bubliny.

Následně lívance obraťte a opékejte ještě 1 minutu z druhé strany.

Až dopečete lívance, připravte si servírovací talíř a umístěte na něj 1 lívanec, který potřete částí směsi cottage a žervé a posypte trochou opečené kukuřice a rukoly.

Poté lívanec přiklopte dalším lívancem, který následně opět potřete sýrovou směsí a posypte kukuřicí a rukolou. Tímto způsobem na talíř postupně navrstvěte všechny upečené lívance a spotřebujte všechnu sýrovou směs, kukuřici i rukolu.

Hotový pokrm ihned podávejte.

Poznámky

TIP Namísto sterilované kukuřice můžete použít i uvařené klasy a v letních měsících sáhněte po kukuřici čerstvé.

*Náš lívanečník má průměr jednotlivých otvorů 10 cm a uvedené

množství těsta nám vystačilo na 3 tenké lívanečky.

*Při přípravě základního nebo kakaového těsta si nejprve připravte větší mísu a prosejte do ní mouku; následně přidejte mléko, vejce a ostatní ingredience a vše pečlivě promíchejte. Pokud připravujete špenátové těsto, dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto na palačinky by mělo mít tekutou konzistenci, zatímco těsto na vafle a lívance by mělo být naopak tužší.