Máme rádi kombinaci zelené a červené, a na talíři obzvlášť. Přemýšleli jsme, jak jí docílit, až to vyhrály špenátové knedlíčky ze špaldové mouky s voňavou rajčatovou omáčkou, ve které svou sílu mohou ukázat vaše domácí bylinky. A barevný koncert může začít.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
30 min
20 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
290 kcal
16g Bílkoviny
14g Tuky
25g Cukry
Suroviny
Ingredience na omáčku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1× jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce lněných semínek (lze vynechat)
- 400 g rajčat (z plechovky)
- 1 špetka sušeného rozmarýnu
- 1 špetka sušeného tymiánu
- 1 špetka soli
- 200 g čerstvého listového špenátu
- 60 g parmazánu (nastrouhat)
- 2× vejce
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 g ricotty
- sůl
- 30 g přepuštěného másla