Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

30 min 20 min Střední 4 porce

Máme rádi kombinaci zelené a červené, a na talíři obzvlášť. Přemýšleli jsme, jak jí docílit, až to vyhrály špenátové knedlíčky ze špaldové mouky s voňavou rajčatovou omáčkou, ve které svou sílu mohou ukázat vaše domácí bylinky. A barevný koncert může začít.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

290 kcal 16g Bílkoviny 14g Tuky 25g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, jarni_cibulka, cesnek, lnene-seminko, rajcata, rozmaryn, tymian, sul

Instrukce

Špenát spaříme vařící vodou, vyždímeme a nasekáme na malé kousíčky.

Ve větší míse smícháme nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo.

Vytvoříme hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypeme mouku, pokud naopak husté, přilijeme trochu vody.

Těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vytvoříme dlouhé úzké válečky.

Z válečků ukrajujeme kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžeme každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou hodně osolíme. Do vařící vody najednou vsypeme knedlíčky, a necháme vařit.

Vyndáme z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.

Ve větší pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékáme 3-4 minuty. Přilijeme konzervu s rajčaty, ochutíme tymiánem a rozmarýnem, osolíme a opepříme. Necháme provařit 5 minut.

Hotové knedlíčky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. Můžeme podávat s trochou parmazánu na vrchu.