Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

50 min 20 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

293 kcal 12g Bílkoviny 15g Tuky 34g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, olivovy-olej, tymian, rajcata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte omáčku. Cibuli a čerstvá rajčata si nakrájejte na kostičky, česnek utřete a tymián nasekejte najemno. Cibuli opékejte na pánvi na olivovém oleji zhruba 5 minut, pak přidejte utřený česnek a nasekaný tymián a zamíchejte. Do pánve přidejte rajčata z plechovky společně s čerstvými rajčaty, dochuťte solí a pepřem a nechte zhruba 8 minut provařit na mírném ohřevu. Vzniklou omáčku nechte chvilku odstát a připravte si knedlíčky.

Špenát properte v čisté vodě a rozmixujte ho se 100 ml vody, ricottou,vajíčkem, přepuštěným máslem, parmazánem a solí. Vše přemístětedo mísy a ke směsi přisypte obě mouky. Vypracujte kompaktní těsto,ze kterého tvarujte knedlíčky zhruba o velikosti palce. Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě 5 minut. Rajčatovou omáčku rozmixujte dohladka a podávejte s čerstvě uvařenými knedlíčky a lístky bazalky.

Poznámky

TIP: Udělejte si knedlíčků víc a zamrazte je na horší časy.