Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová roláda

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátová roláda

183 min 8 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

96 kcal 7g Bílkoviny 5g Tuky 6g Cukry

Suroviny

spenat, mleko, spaldova-mouka, cesnek, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, tvaroh, smetanovy-syr, kruti-maso, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte špenát, přilijte mléko a obojí rozmixujte tyčovým mixérem. Následně ke směsi přidejte mouku, sůl, pepř, česnek a prášek do pečiva. Oddělte žloutky od bílků a žloutky také přidejte ke směsi. Poté vše důkladně promíchejte.

Nyní si nachystejte vyšší nádobu, vložte do ní bílky a šlehejte je tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem 2–3 minuty, dokud nevznikne tuhý sníh. Vyšlehaný sníh nadvakrát vmíchejte do špenátové směsi.

Hotové těsto rozprostřete na připravený plech a pečte 7–8 minut na 200–205 °C. Upečený špenátový korpus poté vyjměte z plechu a nechte 40 minut vychladnout.

Mezitím si připravte tvarohovou náplň: V menší misce smíchejte tvaroh a smetanový sýr.

Náplň rovnoměrně naneste na vychladlý špenátový korpus a poté po celé ploše rozprostřete kuřecí šunku. Následně si nachystejte 60 cm dlouhý kus potravinové fólie a špenátový korpus na ni položte.

Roládu pomocí potravinové fólie smotejte, důkladně utáhněte a nechte alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Po uplynutí uvedeného času roládu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.