Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátová pomazánka

15 min 0 min Snadné 6 porce

Špenát představuje vděčnou surovinu, jejíž úprava vám zabere jen několik málo minut. Listy špenátu obsahují množství zdraví prospěšných látek. Proč ho nezařadit i do něčeho tak jednoduchého a lahodného jako je pomazánka? Ve spojení s ricottou a tvarohem dostanete navíc do těla pořádnou dávku proteinu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

47 kcal 5g Bílkoviny 2g Tuky 3g Cukry

Suroviny

spenat, ricotta, tvaroh, citronova-stava, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Špenátové listy dejte do mísy a přelijte je vroucí vodou.

Ihned poté špenát slijte, vymačkejte z něj zbytky vody a smíchejte ho s ricottou, tvarohem a citronovou šťávou (pokud se vám špenátové listy zdají příliš velké, posekejte je ještě před smícháním na hrubší kusy).

Do špenátové směsi přidejte prolisovaný česnek.

Směs dochuťte solí a pepřem.

Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Podávat ji můžete s celozrnným pečivem nebo jako dip k čerstvé zelenině.