Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová pomazánka
Přidat k uloženým

Špenátová pomazánka

15 min 0 min Snadné 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

47 kcal 5g bílkovin 2g tuků 3g sacharidů

Suroviny

spenat, ricotta, tvaroh, citronova-stava, cesnek, sul, pepr

Postup přípravy

Špenátové listy dejte do mísy a přelijte je vroucí vodou. Ihned poté špenát slijte, vymačkejte z něj zbytky vody a smíchejte ho s ricottou, tvarohem a citronovou šťávou (pokud se vám špenátové listy zdají příliš velké, posekejte je ještě před smícháním na hrubší kusy). Do špenátové směsi následně přidejte prolisovaný česnek a na závěr směs dochuťte solí a pepřem.

Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Podávat ji můžete s celozrnným pečivem nebo jako dip k čerstvé zelenině.