Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátová polévka

30 min 15 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

216 kcal 7g Bílkoviny 15g Tuky 13g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, kmin, bazalka, koriandr, kari, zeleninovy-vyvar, spenat, stava-z-limetky, tahini, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka opékejte na vyšším plameni cca 1–3 minuty. Poté zmírněte sílu plamene a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, promíchejte a nechte česnek zatáhnout (potrvá to 1–2 minuty).

Do hrnce přisypte římský kmín, bazalku, koriandr a kari koření. Promíchejte a ihned poté přilijte 700 ml vývaru. Hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu. Do vroucí směsi vhoďte špenátové listy, opět přiklopte a nechte 10 minut provařit na mírném plameni.

Uvařenou směs odstavte, nechte vychladnout a tyčovým mixérem rozmixujte. Polévku dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte se lžičkou tahini.