Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátová polévka se sázeným vejcem

45 min 25 min Snadné 4 porce

K jaru patří zelená. A zelená patří i na talíř. Co si takhle udělat krémovou špenátovou polévku se smetanou. Nemusíte čekat ani na čerstvý, vystačíte si s mraženým, a pokud byste chtěli snížit kalorickou hodnotu, kravskou smetanu vyměňte za sójovou. Se sázeným vejcem nebo uzeným lososem vystačí i na lehkou večeři.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

169 kcal 7g Bílkoviny 6g Tuky 22g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, jarni_cibulka, cibule-salotka, spenat, zeleninovy-vyvar, cesnek, majoranka, voda, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

V hrnci na lžíci olivového oleje orestujte na drobno nakrájenou cibulku a šalotku.

Přidejte proprané listy špenátu a restujte cca 5 minut.

Zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a nechte vařit 10 minut.

Po 10 minutách přidejte polévku odstavte, prolisujte do ní 3 stroužky česneku a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Polévku dochuťte solí a pepřem a zjemněte sójovou smetanou.

Podávejte například se sázeným vejcem nebo uzeným lososem.