Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátová polévka

32 min 22 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

208 kcal 7g Bílkoviny 14g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, repkovy-olej, spenat, voda, smetanovy-syr, muskatovy-orisek, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte cibule a česnek a obojí nakrájejte nahrubo.

V hlubším hrnci rozehřejte na středním plameni 1 lžíci řepkového oleje. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte česnek a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni.

Následně přidejte špenát a 750 ml vody, zvyšte plamen na silný a obsah hrnce přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a směs vařte 15–18 minut.

Po uvedené době hrnec odstavte z plamene, přidejte do něj smetanový sýr a muškátový oříšek, vezměte si tyčový mixér a vše rozmixujte dohladka.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, následně ji rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Špenátovou polévku podávejte s opečenou sýrovou bagetou.