Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová pizza

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátová pizza

55 min 45 min Snadné 8 kusů

Zdraví má u nás zelenou! Špenát, jakožto oblíbená listová zelenina obsahuje notnou dávku vitamínů a minerálů, které mají pozitivní vliv na celou řadu procesů v našem těle. Pojďte s námi vašemu zdraví naproti s tímto receptem na špenátovou pizzu!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

141 kcal 9g Bílkoviny 7g Tuky 10g Cukry

Suroviny

spenat, vejce, ovesne-vlocky, olivovy-olej, cottage-syr, cherry-rajcatka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Špenátové listy properte, rozmixujte a nechte chvíli okapat na sítku.

Poté špenát smíchejte s vejci, mletými vločkami, solí a pepřem.

Pánev nebo jakoukoliv jinou formu na pečení vymažte olejem a nalijte do ní špenátové těsto.

Formu s těstem vložte do trouby a pečte při 180–190°C cca 25 minut.

Pizzu vyndejte a navrch dejte cottage sýr (pokud je moc řídký, vylijte přebytečnou vodu) a přepůlená cherry rajčátka.

Poté pizzu vraťte zpět do trouby a pečte dalších 15–20 minut při 170–180 °C.

Hotovou pizzu rozdělte na 8 kousků a podávejte.

Poznámky

Navrch pizzy můžete přidat jakoukoliv zeleninu, bylinky nebo sýr.