Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová palačinka s ricottou a lososem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špenátová palačinka s ricottou a lososem

18 min 8 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

302 kcal 18g Bílkoviny 16g Tuky 22g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, sul, spenat

Instrukce

Nejprve si připravte špenátovou náplň s ricottou.

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

Špenátové listy properte.

Poté si v pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji 3 minuty na středním plameni.

Následně do pánve přidejte nakrájený česnek a opékejte další 1 minutu.

Nakonec do pánve přidejte propraný špenát a vše opékejte za stálého míchání ještě 1 minutu. Poté přemístěte celý obsah pánve do misky a smíchejte ho s ricottou a malou špetkou soli (není potřeba přidávat soli více výsledný pokrm bude díky uzenému lososu slaný dostatečně).

Výslednou směs dejte zatím stranou.

Nyní si rozehřejte nepřilnavou pánev, nachystejte si připravené těsto na palačinky a nalijte ho do pánve (uvedené množství těsta vystačí na právě 1 palačinku). Poté s pánví několikrát zakružte, aby se těsto rovnoměrně rozlilo po celé ploše pánve, a palačinku opékejte na středním plameni 1–1,5 minuty z každé strany.

Upečenou palačinku přemístěte na servírovací talíř a do jejího středu rozprostřete špenátovou směs s ricottou. Poté přehněte volné okraje palačinky směrem ke středu, aby z palačinky vznikl čtvercovitý útvar, na závěr poklaďte špenátovou náplň uzeným lososem a podávejte.

Poznámky

TIP:Hotovou palačinku můžete ještě před podáváním ozdobit čerstvou řeřichou.

*Při přípravě základního nebo kakaového těsta si nejprve připravte větší mísu a prosejte do ní mouku; následně přidejte mléko, vejce a ostatní ingredience a vše pečlivě promíchejte. Pokud připravujete špenátové těsto, dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto na palačinky by mělo mít tekutou konzistenci, zatímco těsto na vafle a lívance by mělo být naopak tužší.