Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová omeleta se žampiony

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špenátová omeleta se žampiony

18 min 8 min Snadné 2 porce

Vajíčková omeleta se dá připravit na mnoho způsobů přesně podle toho, co má kdo rád. Věříme, že na svou oblíbenou variantu nedáte dopustit, ale přesto bychom vás rádi inspirovali tímto receptem na špenátovou omeletu se žampiony. Třeba se právě ta stane vaší novou oblíbenkyní mezi omeletami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

449 kcal 23g Bílkoviny 33g Tuky 15g Cukry

Suroviny

avokado, zampiony, vejce, mleko, olivovy-olej, spenat, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na kostičky. Žam­piony očistěte a nakrájejte na plátky.

Následně si ve větší misce rozšlehejte vejce s mlékem, solí a pepřem. Poté si vezměte nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte a z rozšlehané směsi na ní postupně upečte 2 omelety. Každou opékejte na středním plameni cca 5–6 minut, dokud její okraje nezačnou hnědnout, a poté ji pomocí dřevě­né špachtle přemístěte na talíř.

Během pečení druhé omelety si stranou opečte nakrájené žampiony: Vezměte si další pánev, rozehřejte v ní 2 lžíce olivového oleje, přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni.

Na každou omeletu naskládejte opečené žampiony, baby špenát, nakrájené avokádo a nastrouhaný parmazán a ihned podávejte.

Poznámky

Hotovou omeletu podávejte s žitným kvasovým chlebem. Doporučujeme také místo klasického mléka vyzkoušet mandlové, které omeletě dodá zajímavou chuť.