Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Španělské muffiny (magdalenas)

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Španělské muffiny (magdalenas)

55 min 35 min Snadné 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

130 kcal 4g Bílkoviny 5g Tuky 16g Cukry

Suroviny

vejce, olivovy-olej, trtinovy-cukr, med, citron, citronova-stava, ovesne-mleko, kyprici-prasek-do-peciva

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 175–180 °C a připravte si silikonovou formu na 12 muffinů.

Následně do vyšší nádoby rozklepněte 3 vejce a přidejte k nim olivový olej, třtinový cukr a med.

Poté si nachystejte tyčový mixér se šlehacím nástavcem a směs v nádobě šlehejte 3–4 minuty při vysokém výkonu, dokud nevznikne pěna.

Do vyšlehané pěny přidejte špaldovou mouku, citronovou kůru a šťávu, ovesné mléko a kypřicí prášek a vypracujte hladké, řidší těsto.

Hotové těsto pomocí naběračky nebo lžíce přelijte do připravené formy (jednotlivé prohlubně plňte do ¾ objemu). Naplněnou formu vložte do trouby a pečte 30–35 minut při 175–180 °C.

Po upečení vyndejte muffiny z trouby a nechte je ještě 20 minut chladnout ve formě. Poté je již můžete podávat.