Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Španělská bramborová tortilla se salátem
Přidat k uloženým

Španělská bramborová tortilla se salátem

67 min 27 min Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

330 kcal 14g bílkovin 19g tuků 26g sacharidů

Suroviny

brambor, cibule, repkovy-olej, vejce, sul, pepr

Postup přípravy

Brambory a cibule oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Římský salát nakrájejte na nudličky, cherry rajčátka na poloviny a okurku na kostičky. Nakrájený salát, rajčátka a okurku vložte do větší mísy a dejte zatím stranou.

Nyní si připravte větší pánev (⌀ cca 25 cm) a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci oleje. Poté do pánve přidejte nakrájené brambory a cibuli, snižte plamen na mírný až střední stupeň a za stálého míchání směs opékejte 13–15 minut, dokud nebude každý kousek zeleniny zlatavý.

Následně vypněte ohřev, obsah pánve přendejte do menší mísy a směs nechte alespoň 15 minut chladnout.

Mezitím si do menší misky rozklepněte 6 vajec, přidejte k nim sůl a pepř a rozšlehejte je vidličkou či metličkou.

Až vychladnou brambory s cibulí, přilijte k nim do mísy rozšlehaná vejce a důkladně, ale opatrně promíchejte, aby se kousky brambor nepolámaly.

Poté v pánvi, ve které jste opékali brambory s cibulí, rozehřejte na středním plameni další lžíci oleje, ztlumte plamen na mírný, přelijte do pánve bramborovou směs z mísy a opékejte 7–8 minut, dokud spodní strana nezezlátne.

Následně placku obraťte – nejlépe tímto způsobem: Pánev stáhněte z přívodu tepla, přiklopte pokličkou, rychlým pohybem obraťte vzhůru nohama, aby placka skončila na pokličce, a z pokličky pak placku neopečenou stranou dolů přendejte do pánve. Poté placku opékejte další 3–4 minuty na mírném plameni.

Mezitím dokončete salát: Do mísy s nakrájeným salátem, rajčátky a okurkou přidejte citronovou šťávu, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Jakmile se dopeče tortilla, vypněte ohřev, nakrájejte ji na 4 porce a podávejte s připraveným salátem.