Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špaldové lívance s banánem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špaldové lívance s banánem

40 min 25 min Snadné 14 kusů

Když se jde na to chytře, ani lívanců k večeři se nemusíte bát. Stačí vyměnit pár ingrediencí a zdravější varianta je na světě. Takový je i recept na lívance ze špaldové mouky. Když je navíc polejete čekankovým sirupem a posypete mandlemi, o kila se bát už nemusíte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

74 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 9g Cukry

Suroviny

banan, mleko, vejce, kokosovy-olej, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva

Instrukce

Banán rozmixujte s mlékem, vejcem a kokosovým olejem.

Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Hotové těsto dejte na 5–10 minut odležet stranou.

Rozehřejte si nepřilnavou pánev a z odleželého těsta na ní poté opékejte lívance na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.

Hotové lívance rozdělte do talířů a podávejte.

Poznámky

Lívance podávejte s bílým jogurtem, arašídovým máslem, banánem, nahrubo nasekanými neloupanými mandlemi, nahrubo nastrouhanou čokoládou a sirupem.