Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špaldové bramborové knedlíky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špaldové bramborové knedlíky

75 min 55 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

945 kcal 39g Bílkoviny 14g Tuky 156g Cukry

Suroviny

brambor, spaldova-mouka, vejce, sul

Instrukce

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Brambory omyjte a přidejte do vroucí vody. Plamen ztlumte na mírný a brambory vařte ve slupce doměkka při mírném plameni (potrvá to cca 15–25 minut).

Uvařené brambory nechte chvíli vychladnout. Poté brambory zbavte slupky, nastrouhejte najemno nebo rozmixujte dohladka a v míse smíchejte se špaldovou moukou, vejci a solí. Ze směsi vypracujte těsto.

Z vypracovaného těsta vytvarujte 2 menší válečky. Každý váleček zabalte do utěrky a na každé straně zavažte nití, aby při vaření nevylézaly.

V hrnci opět přiveďte vodu k varu. Zavázané knedlíky opatrně pokládejte do vroucí vody, hrnec přiklopte pokličkou a knedlíky vařte 25–30 minut při středním plameni.

Uvařené knedlíky vyjměte z vody a nechte je vychladnout, abyste mohli odebrat horkou utěrku. Každý váleček rozkrájejte na 12 kousků a podávejte. Z uvedeného množství na 1 porci bude 600 g knedlíků.