Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špaldová sušenka s rozinkami z jedné pánve

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špaldová sušenka s rozinkami z jedné pánve

16 min 11 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 9g Bílkoviny 13g Tuky 50g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, kokosovy-olej, spaldova-mouka, spaldove-vlocky, skorice, mleko, rozinky

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si střední mísu a pánev, kterou lze dát do trouby (Ø 21 cm).

V připravené míse smíchejte vejce se třtinovým cukrem, tekutým kokosovým olejem, špaldovou hladkou moukou, špaldovými vločkami, mletou skořicí a 50 ml mléka. Do směsi přidejte rozinky a vypracujte těsto.

Hotové těsto přemístěte do připravené pánve a rukama rozprostřete. Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C a těsto pečte 9–11 minut.

Hotovou špaldovou sušenku s rozinkami nechte přibližně 10 minut vychladnout. Po vychladnutí sušenku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Sušenku podávejte s jogurtem, vanilkovým pudinkem nebo se zakysanou smetanou (12 % tuku), pokud máte ráději kyselejší chutě. Do těsta můžete kromě rozinek zapracovat i vlašské ořechy.