Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špaldová kaše s pečenými borůvkami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špaldová kaše s pečenými borůvkami

40 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

321 kcal 11g Bílkoviny 11g Tuky 41g Cukry

Suroviny

boruvky, mandlove-mleko, spaldove-vlocky, mandlove-maslo, sezamova-seminka, skorice

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na plech rozmístěte borůvky a dejte je péct do předehřáté trouby na 18–20 minut při 165–175 °C.

V rendlíku rozehřejte mandlové mléko. Těsně předtím, než se mléko začne vařit, do rendlíku přisypte špaldové vločky. Zmírněte plamen a obsah rendlíku míchejte, dokud se nevytvoří hustá kaše.

Rendlík odstavte, nechte chvilku vychladnout a vychladlou kaši přendejte do 2 servírovacích misek.

Každou porci kaše posypte ½ pečených borůvek, dozdobte lžící mandlového másla, posypte sezamem a skořicí a podávejte.