Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špaldová kaše s brynzou a pečenou dýní

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špaldová kaše s brynzou a pečenou dýní

14 min 9 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

430 kcal 26g Bílkoviny 14g Tuky 48g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, dyne-hokkaido, voda, petrzelova_nat, jablecny-ocet, spaldove-vlocky, bresaola, brynza, sul, pepr

Instrukce

V pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánvepřidejte nakrájenou dýni a za občasného míchání ji opékejte 2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přilijte 100 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň a nechte dýni vařit 3 minuty.

Mezitím si nachystejte hrnec, nalijte do něj 250 ml vody na vaření vloček a přiveďte k varu.

Až se dovaří dýně, odstavte pánev z plotýnky a dýni smíchejte s nasekanou petrželovou natí, jablečným octem, solí a pepřem.

Jakmile začne vřít voda v hrnci, přidejte do hrnce špaldové vločky, sůl a pepř, ztlumte plamen na střední stupeň a nechte vločky vařit 4 minuty.

Uvařenou špaldovou kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní dýni a plátky bresaoly.

Nakonec do misky rozdrobte brynzu a podávejte.