Vegetariánské těstoviny nemusí být jen špagety s rajčatovou omáčkou. Sáhněte dnes po uzeném tofu, sójové smetaně a baby špenátu a rozehrajte pravou symfonii chutí. Uvidíte, že se na ni strávníci rádi nechají naladit.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Špagety s tofu omáčkou
25 min
15 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
688 kcal
30g Bílkoviny
40g Tuky
51g Cukry
Suroviny
- 120 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 200 g uzeného tofu (nastrouhat najemno)
- 200 ml sójové smetany (můžete nahradit 12% smetanou na vaření)
- 1 lžička sušeného medvědího česneku
- 50 g čerstvého baby špenátu (lze použít mražený)
- sůl