Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špagety s tofu omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Špagety s tofu omáčkou

25 min 15 min Snadné 2 porce

Vegetariánské těstoviny nemusí být jen špagety s rajčatovou omáčkou. Sáhněte dnes po uzeném tofu, sójové smetaně a baby špenátu a rozehrajte pravou symfonii chutí. Uvidíte, že se na ni strávníci rádi nechají naladit.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

688 kcal 30g Bílkoviny 40g Tuky 51g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, repkovy-olej, cibule, cesnek, tofu, sojova-smetana, medvedi-cesnek, spenat, sul

Instrukce

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a špagety v ní uvařte podle návodu na obalu (cca 8–10 minut na středním plameni).

Mezitím na pánvi rozehřejte řepkový olej a na středním plameni na něm osmažte cibuli (2–3 minuty).

Přidejte česnek a restujte cca 2 minuty na středním plameni.

Poté přisypte najemno nastrouhané tofu a opékejte dalších 5 minut (stále na středním plameni).

Zalijte sójovou smetanou, přidejte medvědí česnek a dochuťte solí.

Omáčku promíchejte s těstovinami a špenátem a podávejte.

Poznámky

Pokud je medvědí česnek právě v sezóně, můžete použít čerstvý (nasekaný najemno).