Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špagety s rajčatovobazalkovou omáčkou a olivami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špagety s rajčatovobazalkovou omáčkou a olivami

35 min 25 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

483 kcal 14g Bílkoviny 15g Tuky 67g Cukry

Suroviny

cesnek, ancovicky, olivovy-olej, rajcata, trtinovy-cukr, bazalka, celozrnne-testoviny, kapary, cerne-olivy, sul, pepr

Instrukce

Nejprve nakrájejte česnek a ančovičky na malé kousky.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájené ančovičky a česnek a na mírném plameni restujte cca 5 minut.

Přidejte protlak a cukr a restujte na mírném plameni další 2 minuty, dokud směs nezkaramelizuje.

Poté přidejte rajčata v plechovce a sušenou bazalku a za občasného míchání nechte omáčku na mírném plameni po dobu 10–12 minut zhoustnout. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu.

Jakmile je omáčka hustá, přidejte kapary, olivy, dochuťte solí a pepřem a přimíchejte uvařené špagety. Podávejte s čerstvou bazalkou.