Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špagety s omáčkou ze sýru feta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špagety s omáčkou ze sýru feta

72 min 52 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

466 kcal 16g Bílkoviny 22g Tuky 46g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, rapikaty-celer, cibule, cherry-rajcatka, rajcata, feta-syr, bazalka, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (25 cm × 30 cm).

Na středním plameni přiveďte k varu osolenou vodu, ve které následně uvařte špagety dle instrukcí na obalu. (V našem případě se špagety vařily 17 minut.) Po uvaření špagety sceďte.

Nyní si na kostky nakrájejte řapíkatý celer a cibuli. Cherry rajčátka rozpulte. Všechnu připravenou zeleninu vložte do zapékací nádoby, přidejte olivový olej, sůl, pepř a krájená rajčata a promíchejte. Na vršek zeleninové směsi položte sýr feta, který je v jednom kuse. Následně vše vložte do předehřáté trouby a směs pečte 30–35 minut na 190–195 °C.

Po upečení nádobu z trouby vyjměte, přidejte bazalku a petrželovou nať a vše promíchejte tak, aby se vytvořila krémová rajčatová omáčka. Toho docílíte tím, že upečenou fetu rozmačkáte.

Nakonec přidejte uvařené špagety, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.