Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špagety s králičím masem a rajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Špagety s králičím masem a rajčatovou omáčkou

56 min 36 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

523 kcal 36g Bílkoviny 18g Tuky 51g Cukry

Suroviny

cibule, slanina, cesnek, kralik, spaldova-mouka, olivovy-olej, voda, rajcata, balzamiko-ocet, vinny-ocet, rozmaryn, celozrnne-testoviny, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Bílou cibuli nakrájejte najemno, slaninu nakrájejte na nudličky a česnek nastrouhejte na jemném struhadle.

Poté si nakrájejte na malé kousky králičí stehna, přemístěte je do větší misky, přidejte k nim sůl, pepř a špaldovou mouku a celý obsah misky důkladně promíchejte.

Nyní si připravte větší pánev a rozehřejte v ní 2 lžíce olivového oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a slaninu a opékejte 3–4 minuty na vysokém plameni.

Následně přidejte pomoučené králičí maso z mísy, ztlumte plamen na střední stupeň a vše opékejte další 3–4 minuty. Nakonec do pánve přidejte nastrouhaný česnek, 200 ml vody, rajčata z plechovky, balzamikový ocet, bílý vinný ocet a snítky rozmarýnu, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a za občasného promíchání celou směs duste 25–28 minut do změknutí masa (jeho měkkost přitom průběžně kontrolujte nožem).

Během dušení masové směsi si uvařte špagety.

Vezměte si hrnec, napusťte do něj 2 l vody a přiveďte k varu. Poté vodu v hrnci osolte, vložte do ní špagety a vařte je 10–12 minut na vysokém plameni. Po uvaření špagety sceďte a nechte je prozatím v hrnci.

Až maso v pánvi dostatečně změkne, vypněte ohřev, přidejte do pánve uvařené špagety, celý obsah pánve důkladně promíchejte a výslednou směs rozdělte do 4 talířů.

Na závěr si najemno nasekejte petrželovou nať, posypte jí každou porci špaget s masem a omáčkou a podávejte.