Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Soba nudle se směsí z mletého masa

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Soba nudle se směsí z mletého masa

42 min 37 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

670 kcal 33g Bílkoviny 14g Tuky 103g Cukry

Suroviny

soba-nudle, olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, mrkev, cuketa, lilek, voda, hovezi, rajcata, kukurice, bazalka, oregano, sul, pepr

Instrukce

Soba nudle dejte vařit podle návodu na obalu.

Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájené šalotky a opékejte je 5–7 minut na středním plameni.

K šalotkám přidejte prolisované stroužky česneku a na kostičky nakrájené očištěné mrkve, cuketu a lilek. Opékejte na středním plameni 10 minut, vše podlijte 100 ml vody a nechte vyvařit.

Přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut.

Přimíchejte protlak společně s rajčaty a kukuřicí, přiklopte pokličkou a nechte vařit dalších 15 minut. Pokud by se směs přichytávala, přilijte vodu.

Směs okořeňte bazalkou, oreganem a dochuťte solí a pepřem.

Nakonec do pánve přimíchejte i uvařené těstoviny, směs rozdělte do 4 talířů a podávejte.

* Soba nudle jsou tradiční japonská potravina, která se vyrábí ze směsi pohankové a pšeničné mouky.

Poznámky

Hotové nudle podávejte posypané nasekanou petrželovou natí. Místo soba nudlí můžete použít celozrnné těstoviny.