Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Šneci s brynzovou náplní

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Šneci s brynzovou náplní

240 min 20 min Náročné 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

90 kcal 3g Bílkoviny 4g Tuky 10g Cukry

Suroviny

mleko, trtinovy-cukr, cerstve-drozdi, spaldova-mouka, vejce, maslo, sul

Instrukce

Nejprve si připravte těsto. Do hrníčku nalijte teplé mléko, přidejte třtinový cukr a poté do hrníčku rozdrobte droždí. Následně hrníček zakryjte utěrkou a nechte alespoň 10 minut odležet na teplém místě, aby stačil vzejít kvásek.

Mezitím si připravte kuchyňský robot s hnětacím hákem a do zadělávací nádoby prosejte 150 g celozrnné a 100 g bílé špaldové mouky. Až v hrníčku

vzejde kvásek, nalijte ho do nádoby k mouce, přidejte vejce, máslo a sůl, zapněte robot a směs nechte hníst cca 15–20 minut, dokud se nezačne lepit na hák.

Poté nádobu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte kynout na teplém místě alespoň 3 hodiny.

Mezitím si připravte brynzovou náplň: v míse si pomocí ručního šlehače společně vyšlehejte brynzu, zakysanou smetanu a uzenou papriku,do výsledné směsi vmíchejte nasekanou jarní cibulku a mísu uložte do lednice.

Až vykyne těsto v nádobě, dejte si předehřívat troubu na 190 °C, vyložte si pečicím papírem plech a pomoučete si vál (nebo kuchyňskou linku) 20 g bílé špaldové mouky.

Na pomoučenou plochu vyklopte těsto a válečkem ho rozválejte na obdélníkový plát silný cca 4–5 mm. Na tento plát rovnoměrně rozetřete připravenou brynzovou náplň a poté plát zarolujte od jedné delší strany směrem k protější delší straně.

Výslednou roládu nakrájejte na 20 plátků (nejlépe to jde pomocí režné nitě nebo drátku) a jednotlivé plátky postupně naskládejte na vyložený plech. Poté plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut při 180–190 °C dozlatova.