Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Smetanový hráškový krém

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Smetanový hráškový krém

23 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

176 kcal 5g Bílkoviny 11g Tuky 11g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, cibule, zeleninovy-vyvar, hrasek, smetana, sul, pepr

Instrukce

Ve středním hrnci si rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na mírném plameni, dokud nezpění a nezesklovatí (potrvá to přibližně 2–3 minuty).

Zpěněnou cibuli zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.

Poté snižte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce hrášek a vařte 10 minut.

Následně přidejte do hrnce smetanu a vařte ještě 5 minut.

Uvařenou polévku rozmixujte dohladka ponorným mixérem a dochuťte solí a pepřem.

Hotový krém rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Pokud máte k dispozici čerstvou mátu, rozmixujte menší hrst máty společně s polévkou. Dodáte tak polévce svěží jarní nádech. Mátu také můžete nasekat nahrubo a použít ji jako ozdobu do polévky; zároveň můžete polévku ozdobit hráškem a 1 lžící zakysané smetany.