Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Smažená rýže

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Smažená rýže

33 min 18 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

402 kcal 13g Bílkoviny 21g Tuky 41g Cukry

Suroviny

mrkev, cibule, cesnek, porek, repkovy-olej, hrasek, vejce, sojova-omacka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte mrkev a nakrájejte ji na menší kostičky přibližně o velikosti hrášku. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Pórek nakrájejte najemno.

Nyní si vezměte větší nepřilnavou pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje.

Následně do pánve vložte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a vše opékejte 60–90 sekund na silném plameni.

Ihned poté do pánve přidejte rýži a vše opékejte dalších 8–10 minut na středním až silném plameni.

Plamen v průběhu opékání upravujte tak, aby se rýže opekla téměř dokřupava, ale zároveň se nepřipálila.

Následně do pánve přidejte nakrájenou mrkev, nakrájený pórek a hrášek, vše opékejte ještě 1 minutu na silném plameni a poté směs nahrňte na stranu.

Na volnou polovinu pánve nalijte 1 lžíci řepkového oleje, do oleje vyklepněte obě vejce a přilijte 1 lžíci sójové omáčky. Vejce se sójovou omáčkou promíchejte a opékejte na silném plameni 2–3 minuty, dokud vejce nebudou téměř suchá.

Hotová vejce následně smíchejte se zbytkem směsi v pánvi, přidejte 1 lžíci sójové omáčky a vše opékejte další 1–2 minuty na silném plameni.*

Poté pánev sundejte z plamene, smaženou rýži dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.

* Po uvaření vajec můžete do směsi navíc přidat 100 g vařeného kuřecího masa.

Poznámky

Smaženou rýži podávejte posypanou bílým sezamem, mletým chilli a čerstvou petrželovou natí.