Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slávky v kari omáčče s česnekovým chlebem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Slávky v kari omáčče s česnekovým chlebem

30 min 15 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

447 kcal 20g Bílkoviny 16g Tuky 51g Cukry

Suroviny

cesnek, zazvor, cibule, maslo, slavky, kari, kokosove-mleko, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 230 °C a vyložte si pečicím papírem menší plech (20 cm × 30 cm).

Poté si oloupejte a nakrájejte najemno 2 stroužky česneku a zázvor. Bílou cibuli rovněž nakrájejte najemno.

Nyní si ve větším hrnci na středním plameni rozpusťte 10 g másla. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek, zázvor a cibuli a vše opékejte 2–3 minuty.

Následně přidejte slávky, kari koření, sůl, pepř a kokosové mléko a vše vařte pod pokličkou 10–12 minut na středním plameni (během vaření by se slávky měly otevřít).

Mezitím si připravte česnekový chléb. Nejprve si najemno nakrájejte pažitku a 1 stroužek česneku, obojí přemístěte do menší misky a důkladně smíchejte se solí, pepřem a 10 g másla. Výslednou směsí pak lehce potřete každý plátek kvasového chleba.

Namazané plátky naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 5–7 minut při 220–230 °C. Během pečení si nahrubo natrhejte bazalku.

Až se dovaří slávky v kari omáčce, rozdělte obsah hrnce do 4 talířů, každou porci posypte natrhanou bazalkou a podávejte se zapečeným česnekovým chlebem.

Poznámky

*Ještě před začátkem vaření se ujistěte, že je lastura každé slávky zavřená

(případně by se měla uzavřít, jakmile slávku vezmete do ruky) – pokud je

některá slávka otevřená a nereaguje ani na dotek, do receptu ji v žádném

případě nepoužívejte a namísto toho ji ihned vyhoďte. Po tepelné úpravě

naopak zkontrolujte, že se všechny slávky otevřely – pokud některá zůstala

i po uvaření zavřená, bezpodmínečně ji vyhoďte.