Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná ovesná kaše se žampiony

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Slaná ovesná kaše se žampiony

22 min 15 min Snadné 2 porce

Ovesná kaše nemusí být pouze sladká, i když tato varianta má mezi snídaněmi své zasloužené místo. Slaná ovesná kaše je příjemnou změnou. Zkuste do ní přidat žampiony a špetku bylinek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

588 kcal 27g Bílkoviny 32g Tuky 48g Cukry

Suroviny

voda, ovesne-vlocky, olivovy-olej, cibule-salotka, zampiony, cesnek, rozmaryn, parmazan, vejce, sul, pepr

Instrukce

V rendlíku přiveďte k varu 400 ml vody.

Přisypte ovesné vločky a nechte 15 minut vařit doměkka na mírném plameni.

Mezitím na druhé plotýnce v pánvi opečte šalotku na 2 lžících olivového oleje při středním plameni (potrvá to cca 5 minut).

Přidejte na plátky nakrájené žampiony, utřený stroužek česneku, rozmarýn a opékejte dalších 8 minut.

Uvařené vločky stáhněte z plotny a zamíchejte do nich nastrouhaný parmazán.

Kaši dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 2 misek a podávejte s opečenými žampiony a zastřeným vejcem*.

*Jak na zastřené vejce: V hrnci přiveďte k varu 0,5 l osolené vody, přidejte 2 lžíce octa a snižte plamen tak, aby vařící voda nebublala. Vejce rozklepněte do naběračky, ponořte do vody a vařte 4–5 minut. Vejce vyjměte, přendejte na talíř s ubrouskem, osušte a přidejte do misky k vločkám.

Poznámky

K žampionům do pánve přidejte 2 hrsti baby špenátu na poslední 2 minuty opékání.