Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná miska s batátami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Slaná miska s batátami

45 min 35 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

386 kcal 28g Bílkoviny 13g Tuky 40g Cukry

Suroviny

cervena-paprika, rajcata, bataty, bresaola, olivovy-olej, chilli, vejce, petrzelova_nat, pepr

Instrukce

Papriku a rajčata omyjte a nakrájejte na malé kostičky.

Stejným způsobem nakrájejte i oloupané batáty.

Bresaolu pak nakrájejte na malé nudličky.

V menší pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nakrájené batáty a opékejte je na mírném plameni až do změknutí (potrvá to přibližně 15–20 minut).

Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku a rajčata a vše opékejte dalších 7 minut za občasného promíchání.

Po uvedené době do pánve přidejte nakrájenou bresaolu, chilli vločky a pepř a vše zamíchejte.

Poté si vezměte vařečku, udělejte s ní uprostřed směsi v pánvi důlek a vyklepněte do něj vajíčko.

Pánev přiklopte pokličkou a nechte zahřívat na mírném plameni, dokud se vajíčko neuvaří (6–7 minut). Ihned poté přemístěte celý

obsah pánve na servírovací talíř, posypte lístky petrželové natě a podávejte.

Poznámky

*Bresaola je označení pro tenké plátky sušeného hovězího masa, které vždy pochází výhradně z italské Lombardie. Pravá bresaola má temně červenou barvu, delikátní chuť a často se používá jako předkrm