Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná miska s avokádem a bazalkovou quinoou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Slaná miska s avokádem a bazalkovou quinoou

30 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

397 kcal 18g Bílkoviny 16g Tuky 46g Cukry

Suroviny

quinoa, vejce, bazalka, stava-z-limetky, cuketa, okurka, avokado, cizrna, sul

Instrukce

Quinou nasypte do hrnce, zalijte ji 2,5násobným množstvím vody a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na mírný stupeň a quinou vařte pod pokličkou po dobu uvedenou na obalu produktu (většinou se jedná o 15–20 minut).

Než se uvaří quinoa, dejte si vařit vejce: v malém hrnci přiveďte k varu dostatek vody, poté ztlumte plamen na střední stupeň,vložte do vody vejce a vařte ho 7 minut.

Mezitím si ještě připravte bazalku: pár lístků si schovejte stranou k servírování a zbytek bazalky rozmixujte v mixéru (nebo rozmělněte v hmoždíři)

na jemnou kaši.

Až se dovaří quinoa, smíchejte ji s rozmělněnou bazalkou,limetkovou šťávou a špetkou soli a výslednou směs přemístěte do servírovací misky. Následně si oloupejte uvařené vejce, rozkrojte ho napůl a dejte do misky s quinoou.

Nyní si připravte cuketu, okurku a avokádo: cuketu i okurku omyjte, cuketu nakrájejte na plátky a okurku libovolně nakrájejte či nastrouhejte. Avokádo nakrájejte na plátky.

Poté přemístěte všechny tři ingredience do misky s quinoou a přidejte k nim ještě předvařenou cizrnu.

Na závěr celý obsah misky posypte uschovanými lístky bazalky a podávejte.