Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná granola s kari

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Slaná granola s kari

95 min 25 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

309 kcal 11g Bílkoviny 12g Tuky 37g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, dynova-seminka, olivovy-olej, horcice, rozmaryn, kari, pomeranc, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech (40 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Nachystejte si větší misku a vložte do ní ovesné vločky, nasekaná dýňová semínka, olivový olej, dijonskou hořčici, sušený rozmarýn, kari koření, pomerančovou kůru, sůl a pepř. Následně vše důkladně promíchejte (nejlépe rukou), aby se všechny ingredience dobře spojily. Výslednou směs přemístěte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 175–180 °C.

Upečenou granolu vyndejte z trouby a nechte ji na plechu vychladnout (potrvá to přibližně 1 hodinu).

Po vychladnutí granolu přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.

Poznámky

Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky (případně do

hlubokého talíře) dejte 100 g nízkotučného bílého jogurtu. Následně do misky

přidejte 1 porci připravené granoly a 1 naměkko uvařené vejce. Podle libosti

pak můžete celý obsah misky (nebo talíře) dochutit trochou soli a pepře a navrch přidat ještě malou hrst polníčku.

TIP: Tento druh granoly nemusíte využít pouze do jogurtu – výborně se hodí i na posypání nejrůznějších salátů.