Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná galette s pórkem, špenátem a houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Slaná galette s pórkem, špenátem a houbami

47 min 27 min Snadné 8 porce

Bez práce nejsou koláče. A slaná palačinka galette také ne, ale mládí s ní také nezahodíte do koše. Upečte si snadnou pochoutku, která hravě konkuruje i pizze. Na její náplň potřebujete jen 5 ingrediencí a při troše fantazie si s nimi můžete pohrát. Třeba místo mozzarelly ji posypte parmazánem. A hned dostane jiný říz.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

261 kcal 7g Bílkoviny 17g Tuky 17g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, maslo, voda, sul

Instrukce

V míse smíchejte špaldovou mouku se studeným máslem, vodou a solí. Ze vzniklého těsta vytvořte kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.

Pro přípravu náplně si v pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Do pánve poté přidejte špenát a opékejte ještě další 1 minutu. Následně pánev odstavte.

Troubu předehřejte na 185 °C.

Vál si posypte trochou mouky. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, prohněťte rukama a přemístěte ho na připravený vál. Válečkem z těsta vyválejte kruh (⌀ cca 30 cm). Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané.

Připravte si plech, vyložte jej pečicím papírem a přemístěte na něj vyválené těsto. Doprostřed těsta navrstvěte připravenou náplň z pánve, pórek a mozzarellu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče.

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.

Hotovou galette rozkrájejte na 8 kousků a podávejte.