Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Slaná galette

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Slaná galette

70 min 35 min Střední 4 porce

Slané koláče jsou skvělou alternativou ke svým sladkým příbuzným. Dají se sbalit s sebou na cesty i do práce a nezaberou příliš času na přípravu. Slaná galette s cherry rajčátky a cuketou už čeká až ji vyzkoušíte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

581 kcal 12g Bílkoviny 37g Tuky 50g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, maslo, voda, olivovy-olej, bazalkove-pesto, cuketa, cherry-rajcatka, parmazan, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, sůl, změklé máslo a cca 100–150 ml vody. Ze směsi vytvořte těsto a poté ho uložte alespoň na 20 minut do ledničky.

Vychlazené těsto vyválejte a pomažte 2 lžícemi olivového oleje smíchaného s bazalkovým pestem.

Na kolečka nakrájenou cuketu a cherry rajčátka rozprostřete na těsto cca 3 cm od okraje. Zbylé okraje ohněte směrem dovnitř.

Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj přemístěte.

Plech s těstem vložte do trouby a pečte na 180–190 °C 30–35 minut.

10 minut před dopečením galette posypte parmazánem.

Hotovou galette rozdělte do 4 talířů a podávejte.

*Do receptu použijte domácí bazalkové pesto. Recept na něj naleznete zde na webu.

Poznámky

Místo rajčat a cukety vyzkoušejte například na tenké plátky nakrájenou syrovou červenou řepu a máslovou dýni nebo hokkaidó.