Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sladký dýňový dip

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sladký dýňový dip

3 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

116 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 6g Cukry

Suroviny

recky-jogurt, smetanovy-syr, dynove-pyre, med, skorice, kardamom

Instrukce

Všechny ingredience společně smíchejte v misce.

Hotový dip podávejte k čerstvě nakrájenému ovoci.

*Na přípravu 250 g dýňového pyré budete potřebovat dýni hokkaidó o váze cca 600–700 g. Dýni omyjte, rozkrojte na ½ a vydlabejte z ní semínka. Poté dýni nakrájejte na kostky a ty dejte na plech s pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C cca 55–60 minut. Nakonec nechte dýni vychladnout a rozmixujte ji do hladké kaše.

Poznámky

Dip můžete podávat i k zelenině nebo ho jen namažte na chléb a máte skvělou svačinu nebo snídani.