Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sladký cuketový chléb s čokoládou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sladký cuketový chléb s čokoládou

125 min 50 min Snadné 15 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

213 kcal 6g Bílkoviny 13g Tuky 19g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, vejce, med, maslo, mleko, cuketa, ovesna-mouka, pohankova-mouka, mandlova-mouka, lnene-seminko, kyprici-prasek, skorice

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si formu na „srnčí hřbet“ (15 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Hořkou čokoládu nakrájejte nahrubo. Následně do větší mísy vložte vejce, med, máslo a mléko a vše rozšlehejte pomocí metličky. Poté přidejte cuketu, všechny druhy mouky, lněná semínka, prášek do perníku, nakrájenou hořkou čokoládu a skořici a vše důkladně promíchejte.

Hotovou směs nalijte do připravené formy, vložte do trouby a pečte 40–43 minut na 185–190 °C. Po uplynutí uvedeného času proveďte test špejlí, zda je střed dostatečně upečený. Pokud je chléb nedopečený, přidejte ještě 5–7 minut.

Upečený chléb vyjměte z formy a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout. Po vychladnutí nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Jednotlivé plátky cuketového chleba lze před podáváním namazat polotučným tvarohem, na který můžete přidat drobné ovoce nebo ořechy.