Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Skotská vejce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Skotská vejce

45 min 30 min Snadné 6 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

201 kcal 20g Bílkoviny 13g Tuky 5g Cukry

Suroviny

vejce, veprove-maso, hovezi, petrzelova_nat, sul, pepr, celozrnna-strouhanka

Instrukce

Troubu rozehřejte na 190° C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní vejce a vařte je 5–6 minut nahniličku.

Mezitím si připravte masovou směs. Petrželku nasekejte nahruboa ve větší míse ji smíchejte s mletým hovězím masem, mletým vepřovým

masem, solí a pepřem. Až se dovaří vejce, oloupejte je a masovou směs rozdělte na 6 stejně velkých dílů. Každý kus směsi rozprostřete v dlani,doprostřed vložte oloupané vejce a zabalte ho tak, aby v žádné části neprosvítal bílek.Až takto zabalíte všech 6 uvařených vajec, připravte si hluboký talíř,rozšlehejte v něm 1 syrové vejce na obalení a do dalšího talíře nasypte celozrnnou strouhanku. Vejce v masové směsi obalujte nejprve ve vyšlehaném vajíčku a poté v celozrnné strouhance a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech následně dejte do předehřáté trouby a pečte 25 minut při 180–190 °C.